London Stock Exchange a afisat o scadere a veniturilor cu 8% in primul trimestru

Data publicarii: 15-07-2009 | Bursa

Bursa londoneza, London Stock Exchange (LSE), a afisat miercuri o scadere cu 8% a veniturilor in cele trei luni incheiate in iunie, sub asteptari, avertizand ca perspectiva asupra performantelor viitoare ramane dificila, relateaza Reuters.

"In timp ce conditiile de pe piata vor ramane, cel mai probabil, dificile pe termen apropiat, ne vom asigura ca suntem intr-o forma buna din punct de vedere financiar si raspundem intr-un timp util schimbarilor survenite", a declarat Xavier Rolet, noul sef al LSE.

Platformele de tranzactionare precum Turquoise, Chi-X, Nasdaq OMX si BATS sunt printre dar cele noi de pe piata, care necesita costuri minime, in contextul in care noile reguli ale Uniunii Europene (UE) duc la scaderea preturilor, crescand, astfel, cota de piata a acestora.

Veniturile din primul trimestru ale LSE, care detine si bursa din Milano, au atins 161,9 milioane lire sterline (263,4 milioane dolari), peste cele 151,4 milioane lire sterline etsimate de analisti.

"Desi bursa a raportat rezultate peste afisari, noul director executiv urmeaza sa se confrunte cu dificultati strategice", au anuntat analistii din cadrul Citigroup.

Cota de piata a LSE a scazut la 70% in iune, de la 80%, la inceputul anului.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: