Guvernul va reduce la jumatate numarul agentiilor, prin desfiintare sau comasare

Data publicarii: 15-07-2009 | Actualitate

Premierul Emil Boc a declarat miercuri, dupa sedinta de Guvern, ca, prin desfiintarea sau comasarea agentiilor guvernamentale, numarul acestora va fi redus la jumatate, precizand ca decizia politica a fost luata si ca urmeaza ca in doua saptamani sa fie finalizat actul normativ.

"Decizia Guvernului este urmatoarea: restructurarea agentiilor guvernamentale se va face prin desfiintarea, comasarea lor in proportie de 50%, cu exceptia celor care exista in Uniunea Europeana si fac parte multe dintre ele din actele si directivele Uniunii Europene. Tot ceeea ce nu este necesar, in acord cu reglementarile europene si cu participarea Romaniei la diverse structuri internationale, numarul celorlalte va fi redus la jumatate", a precizat Emil Boc.

Premierul a spus ca in sedinta de Guvern de miercuri s-a facut un inventar al agentiilor care urmeaza sa treaca prin procesul de restructurare. "Am dat termen doua saptamani pentru pregatirea hotararii de guvern sau a proiectului de lege pentru desfiintarea sau comasarea agentiilor guvernamentale, urmand ca, si dupa publicarea deciziei Curtii Constitutionale intr-o speta anterioara, sa decidem forma in care vom promova desfiintarea si comasarea agentiilor: ordonanta de urgenta sau proiect de lege", a explicat Emil Boc.

Premierul a evitat sa precizeze care sunt agentiile care vor fi desfiintate sau comasate "pentru a nu introduce in opinia publica un climat de instabilitate pana la decizia finala luata in Guvern prin proiectul de lege sau de ordonanta aprobat, dar cert este ca in aceasta vara aceste lucruri se vor finaliza", subliniind ca important este ca decizia politica a fost luata
 
Guvernul a decis miercuri amanarea acordarii primelor de vacanta pana la finele anului
 
Guvernul a decis miercuri amanarea acordarii primelor de vacanta pana la finele anului, acestea urmand sa fie acordate in functie de mersul economiei, potrivit unor reprezentanti ai Executivului.

Ministerul Agriculturii a suspendat, incepand cu luna iulie, acordarea primelor de vacanta ce trebuia alocate functionarilor publici din cadrul ministerului din cauza necesitatii sustinerii financiare a agriculturii intr-un an de criza.

Pe de alta parte, angajatii Ministerului Finantelor primesc in acest an prime in valoare totala de peste 13 milioane de euro.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: