Forbes: George Lucas este cel mai bogat barbat de la Hollywood

Data publicarii: 16-07-2009 | International

George Lucas,creatorul francizei "Razboiul Stelelor", s-a situat pe primul loc in topul barbatilor cu cele mai mari castiguri de la Hollywood, realizat de revista Forbes, dupa ce a obtinut 170 de milioane de dolari in perioada iunie 2008 - iunie 2009, relateaza Reuters.

Regizorul Steven Spielberg, detinator a trei premii Oscar, pentru "Salvati soldatul Ryan" si "Lista lui Schindler", s-a situat pe a doua pozitie a topului realizat de Forbes, cu castiguri de aproximativ 150 de milioane de dolari, obtinute in perioada iunie 2008 - iunie 2009. Anul trecut, Spielberg a lansat filmul "Indiana Jones si Regatul Craniului de Cristal" si, desi parerile criticilor despre acesta au fost impartite, pelicula a reusit sa obtina incasari de 786 de milioane de dolari pe plan mondial.

Topul alcatuit de revista Forbes a fost dominat de barbati care s-au aflat, mai degraba, in spatele camerelor de filmat decat in fata acestora. Astfel, producatorul de film si televiziune Jerry Bruckheimer, omul din spatele serialelor de succes "CSI", "The Amazing Race" si "Cu sange rece/ Cold Case", s-a situat pe a treia pozitie in acest clasament, cu castiguri de circa 100 de milioane de dolari obtinute in ultimele 12 luni.

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: