Microsoft ar putea semna un acord de cooperare cu Yahoo! pentru a concura cu Google

Data publicarii: 17-07-2009 | International

Microsoft Corp. si Yahoo! Inc. se apropie de semnarea unui acord pentru colaborarea in domeniul tehnologiei de cautare pe internet si a publicitatii, intr-o incercare de a concura cu Google Inc., informeaza Bloomberg.

Cele doua companii, care poarta discutii de cateva luni, ar putea ajunge la un acord saptamana viitoare, desi ar fi mai probabil ca parteneriatul sa fie semnat peste doua saptamani, a declarat o sursa apropiata dosarului. Desi cele doua companii se apropie de semnarea unui acord, negocierile ar putea, totusi, sa nu fie incheiate cu succes, a mai spus sursa.

Microsoft si Yahoo cauta metode pentru a concura cu Google, care controla, in iunie, aproximativ 65% din piata americana a motoarelor de cautare. Yahoo se afla pe locul doi, cu 19,6%, iar Microsoft pe cel de-al treilea, cu 8,4%.

"Un parteneriat este singurul lucru pe care cele doua companii il pot face pentru a concura cu dominanta Google. Impreuna, acestea pot oferi agentiilor de publicitate o alternativa viabila la Google", este de parere un analist.

Adam Sohn, un purtator de cuvant al companiei Microsoft, al carei sediu central se afla la Washington, a refuzat sa comenteze afirmatiile.

"Yahoo vrea cu orice pret sa ofere experiente extraordinare utliizatorilor si contiuna sa caute noi metode prin care poate face acest lucru. Nu avem ce altceva sa anuntam si nu comentam pe baza unor speculatii si zvonuri", a declarat May Petry, purtatorul de cuvant al Yahoo.

Compania de software Microsoft a anuntat la sfarsitul lunii aprilie o scadere la 2,98 miliarde dolari a profitului din al treilea trimestru fiscal, din cauza scaderii cheltuielilor pentru produse tehnologice, in contextul crizei economice.

Tot la finalul lunii aprilie, Yahoo! Inc. a afisat o scadere cu 78% a profitului din primul trimestru si a anuntat ca va concedia aproximativ 700 de persoane, sau 5% din totalul fortei de munca, dupa o scadere a vanzarilor online.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: