Cinci angajati ai firmei de brokeraj Trend Bacau, amendati cu 10.000 de lei

Data publicarii: 21-07-2009 | Actualitate

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a decis sa sanctioneze cinci angajati ai firmei de brokeraj SSIF Trend Bacau cu suma totala de 10.000 de lei. Acesta decizie vine dupa ce CNVM a sesizat mai multe incalcari ale reglementarilor autoritatii privind activitatea firmelor de brokeraj.
 
Cea mai mare sanctiune, de 3.000 de lei, a fost data directorului general si presedintelui Consiliului de Administratie al firmei, Eugen Bogdan, in timp ce un alt director al Trend Bacau, Anca Ioana Antochi, a fost amendata cu 2.000 de lei, reprezentantii Compartimentului de Control Intern Daniel Cucu si Ionut Dragan au fost amendati cu cate 2.000 de lei, iar Mariana Paliu, membra a aceluiasi departament, trebuie sa plateasca 1.000 de lei.
 
Principalele nereguli semnalate de CNVM: firma a realizat anumite tranzactii pe cont propriu, insa la data decontarii nu a avut banii necesari; brokerii de la Trend au efectuat si unele operatiuni in numele clientilor, desi acestia nu aveau fondurile necesare pentru tranzactiile respective, iar unele transferuri, cu valori de peste 10.000 de euro nu au fost anuntate la CNVM.

Financiarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: