Asociatiile patronale ii cer lui Boc adoptarea Codului de Bunele Practici in forma negociata

Data publicarii: 21-07-2009 | Actualitate

Asociatiile patronale din industria agroalimentara cer Executivului adoptarea OUG privind Codul de Bune Practici in forma in care a fost negociata cu partenerii de dialog social si se arata "dezamagiti" de dorinta unor politicieni de a se erija in "cei care au ieftinit alimentele in Romania".

"Solicitam primului ministru, domnul Emil Boc, sa isi asume OUG in forma in care a fost negociata si agreata in cadrul discutiilor cu partenerii de dialog social, mediate de Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) si aprobata in sedinta de Guvern. Solicitam Ministrului Agriculturii, domnul Ilie Sarbu, (...) sa convinga Guvernul ca proiectul de OUG promovat de MAPDR reprezinta vointa partenerilor sociali, asa cum a fost manifestata la repetatele intalniri mediate de MAPDR", se arata intr-un comunicat de presa comun al Asociatiei Romane a Carnii (A.R.C), Patronatul National al Viei si Vinurilor (P.N.V.V), Patronatul Roman din Industria de Morarit, Panificatie si Produse Fainoase - Rompan, Federatia Nationala a Sindicatelor din Industria Alimentara, a Bauturilor si Tutunului, Sindalimenta.

Reprezentantii asociatiilor patronale din industria agro-alimentara se arata "ingrijorati" de lipsa de comunicare dintre Guvern si Parlament, care a dus la existenta in paralel  a doua proiecte de lege care isi propun sa reglementeze relatiile dintre producatorii agroalimentari, comercianti si consumatori.

"Avem convingerea ca, la nivelul Guvernului (excluzand Ministerul Agriculturii), marile retele de magazine au "convins", pe cai care exced dialogul social institutionalizat, functionari sau inalti demnitari sa intarzie sub orice forma, sa schilodeasca si, in cele din urma, sa blocheze proiectul de Ordonanta de Urgenta promovat de MAPDR, minister mandatat anterior sa joace rolul de arbitru intre furnizori si retaileri. Asa se face ca proiectul unei Ordonante de Urgenta, aprobat de Guvern, afisat public timp de trei saptamani, nu si-a mai gasit drumul catre Monitorul Oficial si niciun functionar nu poate explica ce s-a intamplat cu el", se arata in comunicat.

Reprezentantii producatorilor din industria alimentara considera ca, in actualul context economic, este necesara adoptarea in prima faza a unei Ordonante de Urgenta si ulterior a unei legi.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: