ING Bank renunta la Prima Casa si lanseaza un produs de creditare similar

Data publicarii: 22-07-2009 | Finante-Banci

ING Bank Romania nu va participa la "Prima Casa", insa va lansa un produs de creditare similar celor oferite prin acest program, pentru care va practica dobanzi comparabile, a declarat directorul diviziei de retail a bancii, Albert Roggemans. "Am decis sa nu participam la acest program, insa vom veni cu o oferta competitiva similara", a spus Roggemans.
 
Creditul imobiliar ce va fi lansat in aceasta vara de ING Bank ca alternativa la creditele acordate prin "Prima Casa" va fi acordat pe cel mult 30 ani, in limita a 80.000 euro, banca solicitand clientilor un salariul minim de 1.800 lei pe luna, au spus reprezentanti ai bancii.

Pentru "Prima Casa", statul garanteaza credite ipotecare in limita a 60.000 euro, pentru care avansul minim al clientului trebuie sa fie de 5%, respectiv 3.000 euro.

Imprumutul lansat de ING Bank va fi acordat doar in moneda europeana, iar perioada maxima de contractare, de 30 de ani, va lua in calcul varsta maxima de pensionare.

Avansul minim solicitat de banca la acordarea creditului va fi de 25% din valoarea imobilului, iar dobanda va fi calculata ca suma intre rata de referinta a ING Bank pentru fonduri la un an (in prezent situandu-se la 4% pe an) si 1,5 puncte procentuale, la care se va adauga costul asigurarii de viata, ce va fi obligatorie.

ING Bank va percepe un comision de 215 lei, plus 1% din valoarea creditului, pentru intocmirea documentatiei de credit si un comision pentru constituirea ipotecii.

Totodata, clientul va trebui sa aiba o varsta minima de 21 de ani si un salariu minim lunar de 1.800 lei, banca luand in calcul si alte categorii de venituri, in afara salariului.

Produsul de tip credit imobiliar pe care ING Bank il va lansa in aceasta vara va fi disponibil si pentru clientii care detin si alte locuinte la momentul solicitarii imprumutului.

ING Bank a renuntat sa mai participe la programul Prima Casa "deoarece procedura de acordare a garantiei presupune o administrare speciala de catre banca, generand astfel costuri suplimentare ce nu sunt in concordanta cu modelul de distributie al bancii", se arata intr-un comunicat trimis de banca.

ING Bank Romania, care are statut de sucursala a unei institutii bancare din alt stat UE, are in prezent 35 de sucursale bancare pentru companii si 190 de unitati destinate populatiei.

NewsIn