Raiffeisen Banca pentru Locuinte a inregistrat un profit net de 4,5 milioane lei in primele sase luni

Data publicarii: 22-07-2009 | Finante-Banci

Raiffeisen Banca pentru Locuinte a inregistrat, in primul semestru al anului 2009, un profit de circa 4,5 milioane lei, fiind de altfel si primul an cu profit pentru RBL.   

"Anul 2009 este unul foarte important pentru Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si asta pentru ca pe langa faptul ca prima de stat a crescut la 25%, este primul an din cei cinci de la infiintare in care am inregistrat profit. Printre factorii cei mai importanti care au dus la obtinerea acestor rezultate, au fost dublarea numarului de contracte fata de aceeasi perioada a anului trecut si cresterea calitatii acestora, precum si politica de reducere a costurilor administrative" a declarat Alexandru Ciobanu, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

In aceste conditii, RBL a decis ca pana pe 30 septembrie sa nu perceapa comisioane de majorare pentru contractele de economisire-creditare. Astfel, in aceasta perioada orice client RBL are posibilitatea de a majora suma contractata fara ca banca sa perceapa comision. De asemenea, si noii clienti care vor incheia contracte de economisire-creditare pana in toamna vor beneficia de comision de majorare 0 pentru toata perioada de viata a contractului de economisire-creditare, se mai precizeaza in comunicatul bancii.

"Am avut in vedere dorinta mai multor clienti de a nu folosi sumele economisite pana in prezent in aceasta perioada de criza si de a continua economisirea. Intelegem situatiile clientilor care desi ar putea folosi sumele economisite in domeniul locativ, doresc sa amane cheltuirea banilor pentru a-i utiliza in vremuri mai sigure. De aceea, pentru a beneficia in continuare de prima de stat, am considerat ca este firesc sa incurajam economisirea prin cresterea sumelor contractate in conditii de 0 comisioane ale bancii" a spus Alexandru Ciobanu.

Raiffeisen Banca pentru Locuinte ofera produse de economisire-creditare orientate exclusiv spre imbunatatirea situatiei locative. Filosofia dupa care functioneaza sistemele de economisire-creditare este bazata pe combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. Pe toata perioada de economisire clientii primesc la depunerile anuale o prima de stat de 25% pe an, pana la 250 Euro/an, dar si dobanda de 3% oferita de banca.

Finantarile obtinute pot fi folosite atat pentru imbunatatirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, constructie sau cumparare de locuinte, cat  si pentru refinantarea altor credite ipotecare/imobiliare, contractate de la alte banci.

Redactia BankNews.ro