Blue Air va prelua pana la 1 septembrie pasagerii curselor MyAir in limita locurilor disponibile

Data publicarii: 23-07-2009 | Actualitate

Pasagerii care au facut rezervari pentru compania MyAir din si spre Italia vor fi preluati de compania Blue Air, trebuie doar sa prezinte biletete si sa plateasca taxele aeroportuare, a declarat miercuri omul de afaceri Nelu Iordache.

"Toti pasagerii care au facut rezervari sau circulau frecvent cu MyAir din si inspre Italia vor fi preluati de compania Blue Air, in limita locurilor disponibile pana la 1 septembrie. Numai din si spre Rimini noi nu operam si am inteles ca singura companie low-cost care opera din si inspre aceasta destinatie era MyAir", a declarat Nelu Iordache.

Autoritatea Aviatiei Civile Italiene (ENAC) a anuntat miercuri suspendarea licentei de zbor pentru compania italiana low-cost MyAir, care opereaza curse si spre Romania, ca urmare a nerespectarii angajamentelor asumate in ceea ce priveste restructurarea sa financiara, relateaza AFP.

Suspendarea licentei de zbor, pe o durata neprecizata, intra in vigoare incepand de vineri "de la ora 0 si 1 minut", ora locala.

ENAC informeaza intr-un comunicat ca "a emis un decret de urgenta prin care revoca licenta provizorie care i-a fost acordata temporar la 25 iunie".

Aceasta autorizatie fusese acordata "cu conditia ca, in asteptarea restructurarii sale financiare, compania sa-si onoreze angajamentele, gratie lichiditatilor suficiente pentru garantarea gestionarii planului operational programat", subliniaza Autoritatea italiana.

In afara a 15 orase italiene, MyAir, creata in 2004, opereaza curse catre 15 destinatii internationale, inclusiv Romania.

ENAC spune ca MyAir "nu a furnizat dovada unor dezvoltari concrete in ceea ce priveste recapitalizarea", in timp ce situatia conturilor sale nu permite "asigurarea unei acoperiri a costurilor pentru servicii de baza".

Autoritatea a apreciat, in concluzie, ca prin "continuarea activitatii companiei s-ar fi agravat (...) prejudiciile suportate de pasageri".

ENAC ii convocase la mijlocul lunii iulie pe conducatorii companiei din cauza "numeroaselor disfunctionalitati" care au afectat punctualitatea si regularitatea zborurilor, o situatie din cauza careia au avut de suferit "sute de pasageri".

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: