Majoritatea tinerilor bucuresteni sunt de parere ca scoala nu raspunde nevoilor pietei muncii

Data publicarii: 23-07-2009 | HR/Cariere

Majoritatea tinerilor bucuresteni (76%) sunt de parere ca scoala nu raspunde nevoilor pietei muncii, considerand inutile informatiile dobandite in cadrul procesului educational, potrivit unei cercetari sociologice realizata de o asociatie a societatii civile.

Potrivit cercetarii, perceptia legata de inutilitatea informatiilor dobandite la scoala este consolidata si de interactiunea tinerilor cu angajatorii. Astfel, mai mult de jumatate dintre tinerii intervievati au mentionat ca principala cerinta la interviuri este experienta, doar 34% dintre respondenti mentionand si conditia de a avea studii superioare.

Cercetarea mai arata ca somajul ridicat in randul tinerilor poate fi justificat si prin faptul ca 53% dintre acestia nu ar accepta un loc de munca pentru care ar fi supracalificati si subplatiti. Tinerii considera ca statul este responsabil "in foarte mare masura" (31%) sau "in mare masura" (44%) pentru incadrarea tinerilor pe piata muncii.

Cercetarea a fost realizata, in perioada 14 iunie-13 iulie, de Societatea Civila pentru Reforma Morala, pe un esantion de 1.124 de tineri din Capitala. Scopul principal al cercetarii sociologice a fost acela de a identifica asteptarile si problemele cu care se confrunta tinerii atunci cand doresc sa obtina un loc de munca.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: