Verida estimeaza ca pe piata romaneasca se acorda lunar credite ipotecare de 150-200 milioane euro

Data publicarii: 27-07-2009 | Finante-Banci

Compania de credit Verida Credit estimeaza ca volumul imprumuturilor ipotecare acordate lunar la nivelul pietei romanesti insumeaza 150 - 200 milioane euro pana la sfarsitul acestui an.

"Bazandu-se pe rezultatele studiilor proprii de masurare a increderii clientilor si interesului acestora de a achizitiona o locuinta, Verida Credit estimeaza ca valoarea lunara a originarilor de noi credite ipotecare se va situa intre 150 si 200 de milioane de euro pana la sfarsitul acestui an", se arata in comunicat.

Verida Credit a anuntat ca lanseaza un credit ipotecar in dolari americani, pentru o perioada de cel mult 30 de ani si o dobanda de 10,87%, pentru varianta standard a produsului, a anuntat luni compania. Compania ofera posibilitatea clientilor de a plati anual, in avans, pana la 5% din valoarea creditului, cu un comision redus.

"Acest produs ofera clientilor protectie impotriva actualei si viitoarei volatilitati a pietelor financiare", a spus directorul executiv al Verida Credit, Carmen Retegan.

Compania a demarat operatiunile in luna iulie a anului 2008 si are in prezent peste 40 de angajati, detinand sucursale in Bucuresti si Iasi. Verida Credit estimeaza ca pana la sfarsitul acestui an va acorda aproximativ 600 de credite.

Verida Credit IFN are un capital social de 7 milioane euro si este controlata de Ipocredit Holding NV, care detine 99,99% din capital. Compania acorda numai credite ipotecare si imobiliare.

NewsIn