Astra vrea sa investeasca inca 2-3 milioane euro in unitati mobile de vanzare a politelor

Data publicarii: 28-07-2009 | Afaceri

Astra Asigurari vrea sa investeasca, intr-un an, inca 2-3 milioane euro in echiparea agentilor sai cu unitati mobile de vanzare a asigurarilor pentru a reduce timpul si costul de emitere a politelor, a declarat presedintele directoratului companiei, Radu Mustatea.

Astra Asigurari a investit deja 1 milion euro in peste 1.000 de unitati mobile de vanzare a politelor.

"Intentionam sa dotam toata forta de vanzari proprie cu sistemul acesta mobil. Pana in prezent am investit in soft si echipamente peste 1 milion de euro. Cred ca vor mai fi 2-3 milioane euro in circa un an de zile, dupa ce vom ajunge la 3.000-4.000 de astfel de unitati", a mentionat Mustatea.

Astra Asigurari a achizitionat echipamentele in leasing operational, iar costul unui sistem este de 23 euro pe luna timp de trei ani.

Mustatea a explicat ca o unitate mobila de vanzare a politelor este de fapt un birou mobil de vanzare a asigurarilor, agentul avand un laptop conectat la internet, o imprimanta si un dispozitiv prin intermediul caruia se inregistreaza semnatura.

In acest fel, timpul necesar incheierii unei polite este redus pana la cel mult 5 minute, de la circa 20 minute prin sistemul clasic de vanzare. Fiecare polita emisa in acest sistem reprezinta si un bonus pentru agent, astfel incat cu cat se emit mai multe polite, rata lunara se micsoreaza sau se pot face chiar venituri.

Acest mecanism de vanzare a politelor functioneaza deja in Bucuresti de circa o luna.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: