Banco Santander a raportat o scadere cu 4% a profitului din al doilea trimestru

Data publicarii: 29-07-2009 | International

Banco Santander SA, cea mai mare banca spaniola, a anuntat miercuri ca profitul din al doilea trimestru a scazut cu 4%, marcand un declin mai mic decat estimau analistii, in contextul provizioanelor pentru imprumuturi riscante, scrie Bloomberg.

Profitul net a scazut la 2,42 miliarde euro, de la 2,52 miliarde euro, in al doilea trimestru din 2008. Santander vrea sa obtina un profit de 8,88 miliarde euro in 2009, dupa o serie de achizitii in Marea Britanie si Brazilia.

Actiunile bancii s-au apreciat cu 48% de la inceputul anului, iar banca are o valoare de piata de circa 81 miliarde euro, cea mai mare din Europa, dupa HSBC Holdings Plc. 

Bancile spaniole au fost relativ scutite de criza creditelor, insa anumite entitati, precum micile banci regionale, sunt expunse la spargerea bulei imobiliare spaniole, care le majoreaza numarul creditelor neperformante si ridica probleme de lichiditate. 

Creditele neperfomante ale bancii au urcat la 21,8 miliarde euro, de la 9,7 miliarde euro, in 2008. Castigurile din dobanzi au crescut cu 26%, la 6,62 miliarde euro. 

Datele vin in contextul in care economia Spaniei a scazut cu 1,9% in primul trimestru, comparativ cu perioada precedenta. Datele statistice privind evolutia economiei in intervalul aprilie-iunie vor fi publicate in 14 august.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: