Microsoft a semnat un parteneriat cu Yahoo! pentru a concura cu Google

Data publicarii: 30-07-2009 | IT&C

Microsoft Corp si Yahoo! Inc au anuntat miercuri acordul pentru un parteneriat in domeniul motoarelor de cautare, pentru a concura cu liderul de piata Google, relateaza AFP.

Anterior, o sursa apropiata discutiilor si citata de Bloomberg declarase ca cele doua companii ar putea anunta semnarea unui parteneriat in cursul zilei de miercuri.

Microsoft, cel mai mare producator mondial de produse software, vrea sa creasca numarul clientilor motorului sau de cautare Bing, care are aproximativ o optime din cota de piata acoperita de Google, in Statele Unite.

Compania Yahoo!, ale carei vanzari au scazut pentru trei trimestre consecutiv, ar putea economisi cel putin 500 milioane dolari prin cooperarea cu Microsoft, declarase in iunie directorul executiv al grupului, Carol Bartz.

Conform datelor furnizate de compania de cercetare ComScore Inc, Google domina in iunie aproximativ 65% din piata motoarelor de cautare. Impreuna, Microsoft si Yahoo acopereau 28%.

Gigantul informational Microsoft a raportat saptamana trecuta scaderea cu 29% a profitului net inregistrat in al patrulea trimestru fiscal, la 3,05 miliarde dolari, sau 34 centi pe actiune.

La randul sau, Yahoo! Inc., detinatorul celui de-al doilea cel mai popular motor de cautare, a anuntat un profit net in crestere la 141,4 milioane dolari pentru al doilea trimestru, dar a estimat ca vanzarile vor scadea in trimestrul urmator, din cauza reducerii bugetelor pentru publicitate.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: