Pogea: Din septembrie va urma a doua etapa de reducere a taxelor si tarifelor

Data publicarii: 30-07-2009 | Finante-Banci

Executivul a aprobat miercuri un memorandum privind o noua reducere a taxelor si tarifelor parafiscale, care ar putea avea loc la finalul lunii septembrie, a declarat miercuri ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, la finalul sedintei de guvern.

"Pana pe 7 august se va infiinta din nou grupul interministerial, care va proceda ca in prima etapa, la analiza si evaluarea celorlalte taxe si tarife care sunt in coordonarea diferitelor ministere. Elaborarea actelor normative va trebui sa inceapa pe 15 septembrie 2009 si initierea acestora de aprobare in guvern, in 30 septembrie. Dorim ca la finele lunii septembrie sa avem o a doua etapa", a spus Pogea.

El a precizat ca prima etapa s-a finalizat in 17 iunie si a cuprins reducerea a 191 de taxe si tarife, prin comasare sau anulare, astfel ca au ramas circa 300 de taxe de analizat.

"Pana la finele anului vrem sa reducem substantial numarul acestor taxe si tarife, multe dintre ele nefacand decat sa puna contribualul pe drumuri, costurile de administrare fiind mai ridicate decat veniturile pe care le obtinem la stat", a adaugat ministrul finantelor.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: