Kia VG Sedan, un nou concurent pentru Passat

Data publicarii: 30-07-2009 | Auto

Kia a publicat primele fotografii cu VG Sedan, unul dintre viitorii concurenti ai lui Passat. Din pacate, exista putine sanse ca modelul sa fie disponibil in Romania.

Kia a publicat miercuri primele teasere ale noului sedan VG, descendentul direct al conceptului KND-5, prezentat in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Seul, din primavara anului in curs. Noile imagini dezvaluie un model de segment mediu interesant al celor de la Kia, viitorul rival al lui Passat urmand sa fie lansat in prima faza in Coreea in aceasta toamna, apoi dus in 2010 in Statele Unite.

Noul model al constructorului coreean iese in evidenta prin grila stilizata care aminteste de liniile gamei Kia de data recenta, dar si prin luminile de zi si stopurile bazate pe tehnologia LED. VG Sedan este incaltat cu jante din aliaj de 18 inch.

VG va fi construit pe o platforma comuna cu modelul Hyundai Azera si va dispune de motoare pe benzina de 2.4 litri (200 CP) si 3.6 litri V6 Lambda, ultimul cu o putere care va depasi 250 de cai.

Conform primelor informatii, Kia studiaza posibilitatea lansarii noului model pe pietele europene. Insa, in cazul in care decizia va fi una pozitiva, sedanul VG va fi lansat exclusiv pe pietele importante ale Batranului Continent, existand putine sanse ca Romania sa se afle printre acestea.




Kia World via Automarket

Ultimele stiri pe BankNews.ro: