Harta accesului la internet gratuit

Data publicarii: 30-07-2009 | Diverse

Acvila.net este un site, proaspat lansat, unde se gaseste si se dezvolta o harta a hot-spot-urilor care ofera acces gratis la internet.

La dezvoltarea acestei harti suntem cu totii invitati sa participam, avand in vedere cat este de utila. Actiunea se concentreaza in principal pe situatia existenta in Capitala, dar si celelalte orase vor putea fi gasite aici.

Conceptul este simplu: detinatorul unui hot-spot sau chiar utilizatorii adauga locatia acestuia pe harta Bucurestiului. "Doresc ca impreuna cu voi sa construim o baza cat mai mare si mai completa a hot-spot-urilor wireless din Bucuresti, spune Lucian Apostol, initiatorul acestui proiect, pe blogul sau www.rodp.net/blog. Am considerat necesar acest proiect pentru ca locurile cu internet wireless gratis sa fie gasite mai usor."

Pe site se pot adauga foarte usor noi puncte de acces wireless ce vor fi introduse apoi in baza de date, iar cele existente pot fi votate de catre utilizatori. Vom afla astfel daca sunt inca functionale. Site-ul nu restrictioneaza introducerea in baza de date a hot-spot-urilor din alte orase, insa

momentan este axat pe Bucuresti, pentru a constitui un punct de plecare pentru viitorul acestui proiect. Harta poate fi accesata gratuit, iar in functie de reactiile ce vor veni de la utilizatori, site-ului ii vor fi adaugate alte facilitati, dupa cum promite initiatorul sau.

Este adevarat, momentul e bine ales, in Bucuresti aflandu-se acum o sumedenie de hot-spot-uri gratuite si, in mod sigur, nu le stim pe toate. Apoi, putem avea in vedere faptul ca in toata tara vor mai aparea inca cel putin 300 de astfel de puncte de acces gratuit wireless la internet, cele promise de Guvern. Primul hot-spot din acest program a fost instalat in Parcul Alexandru Ioan Cuza din Bucuresti.

Actiunea se concentreaza in principal pe situatia existenta in Capitala, dar si hot-spot-urile din celelalte orase vor putea fi gasite aici.

Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: