Volkswagen a raportat o scadere de 83% a profitului obtinut in al doilea trimestru din 2009

Data publicarii: 30-07-2009 | International

Cel mai mare producator european de automobile, Volkswagen AG, a raportat joi o scadere de 83% a profitului obtinut in al doilea trimestru, pe fondul scaderii vanzarilor din cauza crizei financiare, inclusiv la diviziile Audi si Skoda, relateaza Bloomberg.

Profitul net a scazut la 283 milioane euro (398 milioane dolari), fata de rezultatul de 1,64 miliarde euro inregistrat in perioada similara din 2008.

Profitul s-a ridicat peste estimarile analistilor chestionati de Reuters, care mizau pe un rezultat de 238,6 milioane euro.

Vanzarile au scazut cu 7,7%, la 27,2 miliarde euro.

Livrarile globale de automobile ale Volkswagen au scazut cu 5%, sub media industriei, unde s-a inregistrat o scadere de 18%, vanzarile din China si Brazilia compensand reducerile din statele europene, precum Spania si Marea Britanie.

Volkswagen a estimat in martie ca vanzarile pentru intreg anul vor scadea cu 10%, fata de nivelul record de 6,23 milioane vehicule vandute in 2008.

Acordul semnat de Volkswagen la 23 iulie privind o fuziune cu grupul Porsche a pus capat unei perioade de conflict intre cei doi producatori.

Volkswagen ar putea plati 4 miliarde euro pentru o participatie de 49% din Porsche, urmand a cumpara restul pana in 2011 printr-o tranzactie ce ar evalua Porsche la opt miliarde euro.

Porsche, care a acumulat o participatie de aproape 51% din Volkswagen, detin si optiuni pentru achizitia a unei participatii suplimentare de 20%, nu a reutit sa duca la capat operatiunea de preluare a Volkswagen, din cauza datoriilor tot mai mari.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: