Seful Erste se asteapta la o contractie a economiei romanesti cu 6% in acest an

Data publicarii: 31-07-2009 | Economie

Contractia economiei romanesti se va situa, probabil, la 6% in acest an, comparativ cu prognoza anterioara luata in calcul de FMI, de 4%, a declarat joi directorul executiv al Erste Group Bank, Andreas Treichl, la o conferinta de presa in Viena.

"In Romania nu cred ca vom avea o contractie a economiei mai mare de 6% in acest an", a spus Treichl, intrebat cat de abrupta se asteapta sa fie scaderea economiei romanesti in 2009.

Bugetul actual al Romaniei, convenit in martie cu FMI, este construit pe o estimare de contratie a economiei cu 4%, insa potrivit unui oficial guvernamental prezent miercuri seara la discutiile cu delagatia FMI si CE, reprezentantii Fondului se asteapta acum ca economia romaneasca sa scada cu 8% in acest an.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, a admis joi, la finalul discutiilor cu reprezentantii FMI, CE si Bancii Mondiale, ca Romania ar putea inregistra o contractie economica de 8% in acest an, in conditiile in care prognozele privind situatia economica a statelor UE s-au inrautatit.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: