CNIPMMR cere modificarea Sistemului de raportare contabila, sustinand ca se cer date confidentiale

Data publicarii: 31-07-2009 | Finante-Banci

CNIPMMR va solicita Ministerului Finantelor Publice (MFP) scoaterea din Sistemul de raportare contabila la 30 iunie a punctelor care prevad furnizarea de informatii confidentiale ale firmei, considerand ca acestea duc la expunerea intreprinzatorului la santaj, frauda sau furt.

"Vom lua pozitie fata de Ordinul Ministrului Finantelor Publice nr 2123 din iunie 2009 pentru aprobarea Sistemului de raportare contabila la 30 iunie pentru ca s-au introdus rubrici noi care cer transmiterea de date confidentiale. Acest bilant este un document cu caracter public si astfel aceste informatii nou cerute pot duce la cresterea birocratiei si la cresterea expunerii intreprinzatorului la santaj, frauda sau furt", a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania(CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

Potrivit acestuia, printre informatiile solicitate, in rubricile noului Sistem de raportare contabila, se cere intreprinzatorului sa spuna cate actiuni detine la diverse companii, daca are plasamente la bursa sau la banci, daca are la activ imprumuturi. In plus, se solicita soldul casei, informatie considerata fara relevanta de CNIPMMR, care mentioneaza ca aceasta cifra se schimba in fiecare zi.

Ovidiu Nicolescu a mai spus ca va face apel la Ministerului Finantelor Publice pentru scoaterea acestor rubrici, adaugand ca in nicio tara din Europa nu sunt solicitate.

"Noi in loc sa simplificam, mai mult complicam. Nicaieri in Europa nu se cer aceste date, motiv pentru care vom cere scoaterea rubricilor respective", a concluzionat Nicolescu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: