Finantele si Fiscul au lansat o unitate de imprimare centralizata a actelor fiscale

Data publicarii: 31-07-2009 | Finante-Banci

Ministerul Finantelor Publice (MFP) si Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) au finalizat un proiect de imprimare rapida si centralizata a actelor administrativ-fiscale, care va asigura tiparirea centralizata a 68,8 milioane de acte administrativ fiscale emise anual, a anuntat ANAF.

Potrivit ANAF, utilizarea noilor servicii are ca avantaje eficientizarea activitatii inspectorilor fiscali, crearea unei baze de date centrale unice care sa permita o evidenta a documentelor emise, a confirmarilor de primire, a notificarilor si a stadiului acestora.

De asemenea, Unitatea de Imprimare Rapida va diminua costurile si va permite cresterea confidentialitatii datelor, adoptarea si aplicarea unor proceduri de lucru unitare, standardizarea termenelor de emitere a actelor administrativ-fiscale.

Unitatea de Imprimare Rapida, care a fost pusa in functiune joi, isi va desfasura activitatea in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Valcea.

"Birocratia excesiva aduce costuri suplimentare atat mediului de afaceri, cat si statului, influenteaza in mod negativ concurenta si impiedica intrarea pe piata a noilor companii. Ministerul Finantelor Publice va continua implementarea de noi instrumente, in special instrumente bazate pe tehnologia informatiei care sa asigure o comunicare mai coerenta si eficienta intre guvern, cetateni si mediul de afaceri", a declarat ministrul finantelor publice, Gheorghe Pogea, citat in comunicatul ANAF.

In prima faza, in Unitatea de Imprimare Rapida vor fi tiparite notificari privind nedepunerea in termen a declaratiilor de impozite, taxe si contributii, notificari privind modul de completare a declaratiilor de impozite, taxe si contributii, precum si somatii de plata si titluri executorii.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: