Cele mai multe greseli gramaticale - la TVR 2, Realitatea TV si B1 TV

Data publicarii: 31-07-2009 | Media

Posturile TVR 2, Realitatea TV si B1 TV au inregistrat cele mai multe greseli gramaticale, potrivit unei monitorizari efectuate in perioada 20 martie-20 iunie, de Institutul de Lingvistica "Iorgu Iordan-Al Rosetti" si Consiliul National al Audiovizualului (CNA).

Au fost monitorizate 12 posturi de televiziune si cinci posturi de radio. S-a constatat ca, in comparatie cu ultima monitorizare, realizata in perioada 1 si 30 septembrie 2008, "TVR 2, Realitatea TV si B1 TV au avut mai multe greseli, desi numarul acestora este in scadere. Posturi la care se constata un numar mai mic de greseli comparativ cu anul trecut sunt: TVR 1, TVR Cultural, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Guerrilla si Radio Romania Bucuresti.

Posturile la care s-a identificat un numar aproximativ egal de greseli fata de anul trecut au fost: Antena 1, Prima TV, Pro TV si Radio Romania Cultural. OTV, N24 si Kanal D isi pastreaza pozitiile fruntase in topul greselilor posturilor". "Imbunatatiri au aparut. Din fericire, nu mai avem peste 100 de greseli pe luna nicaieri, asa cum se intampla anul trecut", a declarat Rasvan Popescu, presedintele CNA.

Curentul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: