Garda Financiara a atras la buget aproape 5 milioane lei intre 20 si 26 iulie

Data publicarii: 02-08-2009 | Finante-Banci

Garda Financiara a desfasurat 3.726 de controale intre 20 si 26 iulie, in urma carora a atras la buget sume suplimentare de 4,96 milioane lei (peste un milion euro) si a confiscat bunuri de 2,66 milioane lei, a anuntat Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

ANAF a precizat ca din totalul sumelor atrase au fost incasate 2,4 milioane lei. De asemenea, dintre actele de control incheiate, 65 dosare au fost inaintate organelor de urmarire penala, pentru un prejudiciu total de 79,74 milioane lei.

"Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale", se mai arata in comunicat.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, din subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: