Metro a afisat un profit de 48 milioane euro pentru al doilea trimestru

Data publicarii: 03-08-2009 | International

Metro AG, cel mai mare retailer din Germania, a raportat luni un profit aferent celui de-al doilea trimestru sub asteptarile analistilor, in contextul in care criza economica a dus la restrangerea cheltuielilor consumatorilor, scrie Bloomberg.

Profitul net a fost de 48 milioane euro, sau 15 centi/actiune, comparativ cu pierderi de 453 milioane euro, in al doilea trimestru din 2008.

Analistii mizau pe castiguri de 88,4 milioane euro. Veniturile au scazut cu 3,8%, la 15,3 miliarde euro, afectate de cresterea somajului si fluctuatiile valutare.

Castigurile din al doilea trimestru au fost afectate de 68 milioane euro pentru cheltuieli aferente programului Shape 2012, de reducere a costurilor.

Grupul a anuntat recent ca intentioneaza sa disponibilizeze 1.340 muncitori din cadrul diviziei germane Cash & Carry, reprezentand circa 10% din totalul angajatilor diviziei. Concedierile vor fi realizate in urmatorii 3 ani si jumatate, iar suma economisita se va ridica la 150 milioane euro pana in 2012, a anuntat compania.

Grupul este prezent in Romania prin Metro Cash & Carry. Compania s-a lansat oficial in Romania in luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distributie din Bucuresti. In prezent, reteaua de magazine numara 24 de centre de distributie.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: