Taxa pentru informatii. Magnatul media Rupert Murdoch va cere bani pentru accesarea site-urilor sale

Data publicarii: Astazi, 07-08-2009 | Media

Dupa ce mogulul media Rupert Murdoch a aflat ca imperiul pe care-l conduce se confrunta cu pierderi uriase, in valoare de 3,4 miliarde de dolari, acesta a anuntat ca va introduce taxe pentru accesarea tuturor site-urilor sale. Printre acestea se numara The Times, The Sun si News of the World. Miliardarul doreste sa implementeze masura pana in vara anului urmator, informeaza The Guardian.

Murdoch a declarat ca era informatiilor gratuite pe internet s-a incheiat. "Jurnalismul de calitate nu este ieftin", a spus Rupert Murdoch.

"Era digitala a deschis multe canale de distributie noi si ieftine, dar asta nu inseamna ca si continutul lor trebuie sa fie gratuit. Intentionam sa percepem taxe pentru accesarea tuturor site-urilor noastre", a explicat Murdoch.

Baronul media a spus toate acestea dupa ce compania sa News Corporation a raportat, in acesta saptamana, o pierdere de 3,4 miliarde de dolari. "Sunt convins ca si alte publicatii vor face la fel daca masura noastra va avea succes", a precizat Rupert Murdoch.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: