Vile la munte cu un pret mediu de 1.000 de euro metrul patrat

Data publicarii: 07-08-2009 | Imobiliare

Casele de pe Valea Prahovei au preturi mai mici cu 30% comparativ cu anul trecut. Cea mai scumpa vila la munte costa acum 1.530 de euro metrul patrat, iar cea mai ieftina in jur de 700 de euro metrul patrat.

Cele mai mari preturi la casele de pe Valea Prahovei se gasesc in localitatile unde oferta de terenuri este limitata. Localitati unde nu se prea mai gasesc terenuri de vanzare sunt Azuga, Sinaia, Predeal si Busteni. Aici, preturile la vile sar de 1.400 de euro, intrucat pretul unei vile este direct influentat de costul terenului.

Chiar daca preturile sunt in scadere, vanzarile sunt mult mai mici fata de anul trecut. "Preturile la casele, vilele de pe Valea Prahovei, dintre localitatile Banesti si Brasov, sunt mai mici cu aproximativ 30% fata de anul trecut. Chiar si asa, numarul tranzactiilor este mai mic cu cel putin 50%, raportat la 2008", ne-a spus Ciprian Kore, director al agentiei imobiliare Mervani.

Potrivit unui studiu al agentiei Mervani, cele mai scumpe case se gasesc in localitatea Azuga, unde metrul patrat de constructie costa 1.530 de euro.

Cele mai ieftine case sunt cele din zona Bran, unde proprietarii cer aproximativ 700 de euro pentru metrul patrat construit de vila.

In Sinaia, metrul patrat de vila costa 1.483 de euro, in Predeal metrul patrat construit de casa se ridica la 1.452 de euro, iar in Busteni casele se comercializeaza cu un pret de 1.448 de euro metrul patrat. Localitati cu case nici dintre cele mai scumpe, dar nici dintre cele mai ieftine sunt Breaza, unde metrul patrat de casa costa 1.217 euro, Cornu, unde cumparatorii trebuie sa plateasca in jur de 1.174 de euro metrul patrat, precum si Telega, unde casele au preturi de aproximativ 937 de euro metrul patrat.

"Preturile medii cele mai mari sunt situate la nivelul valorii de 1.000 de euro metrul patrat si se regasesc in localitatile Azuga, Busteni, Predeal, Poiana Campina, Sinaia, iar cele mai mici sunt evaluate sub nivelul sumei de 700 de euro metrul patrat si sunt valabile pentru Bran, Provita, Rasnov, Banesti, Comarnic, Sotrile si Valea Doftanei", arata raportul Mervani. Oferta de la munte cuprinde si apartamente in vila, dar numai in localitatile Azuga, Busteni, Predeal si Sinaia. Apartamentele in vila din aceste localitati au un pret de aproximativ 1.200 de euro metrul patrat construit.

Cotidianul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: