Ilie Sarbu: Pana in 15 septembrie va fi aplicat Codul de Bune Practici

Data publicarii: Astazi, 07-08-2009 | Actualitate

Codul de Bune Practici privind produsele alimentare va fi aplicat in magazine cel tarziu pana in 15 septembrie, urmand sa elimine abuzurile supermarketurilor in relatia cu producatorii, a declarat, vineri, la Realitatea FM, ministrul agriculturii, padurilor si dezvoltarii rurale, Ilie Sarbu.

"Daca ar fi dupa mine si daca se respecta ceea ce am convenit in mod normal, cel tarziu in 15 septembrie ar trebui sa fie deja in practica", a explicat Ilie Sarbu.

Ministrul agriculturii a mai spus ca in acest moment exista trei proiecte ale Codului de Bune Practici care trebuie unificate, respectiv Ordonanta de Urgenta adoptata de Guvern,  proiectul din Comisia de Agricultura si proiectul similar din Comisia de Industrii din Camera Deputatilor.

Ministerul Agriculturii, patronatele si sindicatele din industria alimentara au definitivat in luna februarie, in lipsa retailerilor, proiectul ordonantei privind Codul de Bune Practici.

"La vremea respectiva el a trecut ca Ordonanta de Urgenta, s-a dus la avizare, a intarziat la avizare si cand a revenit primul ministru a zis sa il facem proiect de lege ca tot avem prea multe ordonante de urgenta si sa il trecem in procedura de urgenta. Cand a ajuns in Parlament a trecut de Comisia de Agricultura, apoi a trecut la Comisia de Industrii. Cei de la industrii lucrau si ei la un cod de bune practici pe produsele agroindustriale si vroiau sa le includa pe toate. Acum mai exista un alt cod la Comisia de Agricultura si trebuie sa se unifice toate sau sa cada unul sau sa ramana cel pe care Guvernul l-a trimis in Parlament. Acest lucru il vom afla in 25 august, cand comisiile isi incep activitatea", a mai spus Sarbu.

Acesta a adaugat ca, imediat ce Codul va fi aprobat, promulgat de presedinte si aplicat de organele statului care au abilitate in domeniul controlului, preturile produselor alimentare ar trebui sa scada.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: