Ford scuteste soferii de stresul parcarilor laterale prin sistemul Active Park Assist

Data publicarii: 10-08-2009 | Auto

Parcarile laterale dau batai de cap chiar si soferilor experimentati, mai ales cand spatiul dintre masini este la limita, iar autovehiculul ce urmeaza sa fie parcat nu ofera o buna vizibilitate in exterior.

Acest inconvenient a fost rezolvat de inginerii de la Ford prin sistemul Active Park Assist introdus mai intai pe modelele premium Lincoln MKS si Ford Escape. "Doar prin apasarea unui buton masina se va parca automat, fara ca soferul sa fie nevoit sa manevreze volanul", spune Derrick Kuzak, vice-presedinte al Global Product Development din cadrul Ford.

Sistemul este alcatuit dintr-o retea de senzori ultrasonici, diferentiindu-se astfel de produsele concurente, bazate pe camere video. Odata activati, senzorii masoara distantele dintre masini si stabilesc mai intai daca este sau nu suficient spatiu.

In cazul unui raspuns afirmativ, sistemul initiaza procesul de parcare si tot ce ii mai ramane soferului de facut este sa controleze acceleratia si frana. Active Park Assist este incorporat in tehnologia Electronic Power Steering care usureaza si imbunatateste controlul directiei.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: