Franks (FMI): Romania a inregistrat o scadere a economiei cu aproape 10% in trimestrul al doilea

Data publicarii: 11-08-2009 | Economie

Economia a scazut cu aproape 10% in trimestrul II din 2009, insa punctul minim la nivel anual va fi atins in ultimul trimestru din acest an sau in primele trei luni din 2010, a spus seful delegatiei FMI in Romania, Jeffrey Franks.

Pe de alta parte, Franks a estimat ca in urmatoarele trimestre, raportat la intervalele similare ale anului trecut, scaderea urmeaza sa se tempereze.

"Dupa ce al doilea trimestru arata o descrestere grava, probabil de aproape 10%, in al treilea trimestru inca vom vedea o crestere negativa. Probabil ca in trimestrul al patrulea din 2009 sau in primul trimestru din 2010 vom vedea si o revenire a cresterii", a spus Jeffrey Franks.

FMI a revizuit prognoza pentru contractia economiei Romaniei in acest an la 8-8,5%, de la estimarea anterioara de 4,1%, "ceea ce reprezinta o recesiune severa", a declarat luni seful misiunii FMI.

El a precizat ca scaderea economiei din primul trimestru, cu 6,2%, a fost "mai mare decat estimam, iar al doilea trimestru, la momentul in care datele vor veni, vor fi mult sub asteptari".

Totodata, Franks considera ca, in 2010, economia Romaniei ar putea inregistra o crestere cuprinsa intre 0,5% si 1%.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: