Fiscul a atras in iulie sume suplimentare de 740,4 milioane lei la bugetul general consolidat

Data publicarii: 11-08-2009 | Finante-Banci

Organele de inspectie fiscala au facut in iulie 6.607 de controale la firme, in urma carora au atras la bugetul general consolidat sume suplimentare de aproape 740,4 milioane lei (aproximativ 175,6 milioane euro), a anuntat, marti, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Astfel, inspectorii fiscali au facut in a saptea luna din acest an 2.125 de inspectii fiscale partiale, 1.431 de inspectii fiscale generale, 1.700 de controale inopinate, 705 de controale incrucisate si 646 de cercetari la fata locului.

Pentru deficientele constatate, Fiscul a aplicat 1.462 de amenzi contraventionale de 3, 2 milioane lei. De asemenea, ANAF a inaintat organelor abilitate 173 sesizari penale, in vederea continuarii cercetarilor, pentru un prejudiciu de peste 484,16 milioane lei.

In iulie, inspectorii fiscali au efectuat verificari la 2.218 contribuabili persoane fizice, in urma carora au atras sume suplimentare la buget de peste 9,223 milioane lei (reprezentand diferente de impozite, taxe si contributii, accesorii, amenzi contraventionale aplicate, bunuri si sume confiscate).

"Principalele deficiente constatate, care au condus la calcularea de obligatii fiscale suplimentare si respectiv, aplicarea de amenzi contraventionale si intocmirea de sesizari penale, au fost: sustragerea de la plata taxelor si impozitelor, nedeclararea veniturilor impozabile, intocmirea incompleta si necorespunzatoare a actelor si documentelor contabile, nefunctionarea la sediul social declarat, inregistrarea in evidenta contabila de facturi fiscale emise de societati tip 'fantoma', efectuarea de tranzactii fictive", se mai arata in comunicat.

Actiunile de control desfasurate de inspectorii fiscali au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, precum si realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, aflat in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: