Primaria sectorului 6 va cheltui 47 milioane de euro pe iarba si plante agatatoare

Data publicarii: 17-08-2009 | Economie

Primaria sectorului 6 va cheltui 47 milioane de euro pe iarba si plante agatatoare, noteaza Gandul. Acestea vor fi folosite pentru amenajari peisagistice in cartierele Militari si Drumul Taberei. 20 de milioane de euro au fost alocate direct de la bugetul local printr-o hotarare a Consiliului sectorului, iar alte 27 milioane de euro sunt fonduri europene nerambursabile destinate reamenajarii urbane. Intrebat daca o astfel de investitie e necesara intr-un an de criza, Mihai Anghel, consilierul primarului Cristian Poteras, a precizat ca tocmai "in perioada de criza, obiectivul principal al Primariei sectorului 6 il reprezinta investitiile. Astfel se deblocheaza un intreg circuit economic."

Probabil din acelasi motiv si Primaria Capitalei, condusa de Sorin Oprescu, face si ea investitii. Administratia Lacuri Parcuri si Agrement (ALPAB) va cheltui 70.000 de euro pentru o cruce de flori inalta de 15 m, ce va fi amplasata in Parcul Unirii, mai exact in coltul dinspre Patriarhia Romana. Potrivit lui Radu Popa, directorul ALPAB, "crucea va fi un omagiu adus Patriarhului si pelerinilor". Vorbim despre acelasi Radu Popa, care saptamana trecuta licita 700 de mii de euro pentru ceasuri suflate cu aur.

Ce se inverzeste in sector

Amenajarile peisagistice vor viza zone din cartierele Militari si Drumul Taberei. Potrivit lui Mihai Anghel, consilier al primarului Cristian Poteras, "printr-o hotarate a Consilului Local al sectorului 6 au fost alocati 20 de milioane de euro pentru proiecte destinate reamenajarii urbane. Alte 27 de milioane de euro provin din fonduri europene nerambursabile si vor avea aceeasi destinatie. Proiectele de reamenajare urbana se fac de acum trei ani. Ele vizeaza zone care, odata reamenajate, nu se mai intervine asupra lor". 83,68 milioane de lei, adica aproximativ 20 de milioane de euro, vor fi folositi de Primaria sectorului 6 pentru amenajare peisagistica a zonei cuprinsa intre strada Brasov, bulevardul Timisoara, bulevardul Geniului, intersectia Razoare si bulevardul Drumul Taberei. Lucrarile de amenajare vizeaza plantarea de iarba sau acoperirea cu piatra a suprafetelor de pamant, eliminarea pamantului acolo unde depaseste bordurile, plantarea de gazon in alveolele si vasele plasate in jurul suprafetelor de odihna, sadirea de arbusti coniferi, montarea de pergola in parcari si sadirea de plante agatatoare.

In total, amenajarile vor viza 56.451 metri patrati de alei, 41.844 metri patrati de parcari, 13.362 metri patrati de zone de recreere, 279.116 metri patrati de zone verzi si 47.839 de metro patrati de trotuare. Alte 27 de milioane de euro vor fi cheltuite pentru amenajarea peisagistica a zonei cuprinse intre strada Brasov, bulevardul Ghencea, strada Bursucani, strada Cara Anghel, Aleea Haiducului si bulevardul Drumul Taberei. Si aici, Primaria lui Poteras isi propune sa amenajeze alei in suprafata totala de 54.672 metri patrati, parcari in suprafata de 38.231 metri patrati, zone de recreere de 1.624 metri patrati, 241.671 metri patrati de spatii verzi si 40.178 metri patrati de trotuare.

Intrebat daca se justifica o astfel de investitie intr-un an de criza, Mihai Anghel, consilierului primarului Cristian Poteras, ne-a mai precizat ca "in perioada de criza, obiectivul principal al Primariei sectorului 6 il reprezinta investitiile. Astfel se deblocheaza un intreg circuit economic. Organismele europene ne-au aprobat cele 27 de milioane de euro, ca fonduri nerambursabile, pentru a fi investite in dezvoltarea urbana".

Integral in Gandul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: