Actionarii Flamingo resping propunerea de dizolvare a companiei si aproba emisiunea de obligatiuni

Data publicarii: 18-08-2009 | Afaceri

Actionarii Flamingo International (FLA) au respins luni propunerea QVT Fund de dizolvare a companiei si au acceptat planul de recapitalizare suplimentara printr-o emisiune de obligatiuni de 29 milioane lei (6,8 milioane euro), necesara pentru sustinerea activitatii in actualul context economic.

"Avem un plan in derulare pe toate directiile. Un rol esential alaturi de actionari si banci il joaca furnizorii de produse si proprietarii de spatii comerciale, care trebuie sa sustina planul de redresare a companiei propus de management si acceptat de catre actionari", a spus directorul general al Flamingo International, Stefan Treiber.

Totodata, compania precizeaza ca este in discutii avansate si cu bancile partenere pentru a extinde liniile actuale de finantare a capitalului de lucru.

Flamingo International va emite obligatiuni de 29 milioane lei (circa 6,8 milioane euro) cu scadenta la cinci ani. Rata anuala nominala a dobanzii pentru obligatiunile convertite in actiuni va fie de 37,97%, iar cea pentru obligatiunile neconvertite de 10%, in conditiile in care dobanda se capitalizeaza si se calculeaza anual.

Atragerea de capital suplimentar se va realiza in doua etape: in prima faza, actionarii deja existenti vor putea cumpara obligatiuni proportional cu detinerea actuala, iar obligatiunile nesubscrise in prima etapa vor fi oferite spre subscriere investitorilor noi, printr-un plasament privat.

"Actionarii au facut astazi primul pas in directia revigorarii companiei. Asteptam acum ca si bancile partenere, alaturi de furnizori si de proprietarii de spatii comerciale sa contribuie la planul managementului de accelerare a devoltarii Flamingo", a declarat Dragos Cinca, actionar principal al Flamingo International.

Pe de alta parte, la adunarea generala de luni, actionarii au votat impotriva propunerii inaintate de actionarul Flamingo - QVT Fund - care a cerut dizolvarea companiei, fara sa ofere si o explicatie.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni. De asemenea, fondul de investitii QVT are o participatie de 15,16%, iar Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12%.

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania din 1994, fiind axat pe comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice.

Flamingo International (FLA) are in prezent un capital social de 77,91 milioane lei, divizat in 779,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Compania are o valoare de piata de 21,97 milioane lei (5,22 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,0282 lei, stabilita in sedinta bursiera de vineri.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: