Piata locala de servicii medicale private va stagna anul acesta la 350 milioane euro

Data publicarii: 18-08-2009 | Afaceri

Piata locala de servicii medicale private isi va mentine, pentru 2009, valoarea de 350 milioane euro inregistrata anul trecut, a declarat, marti, directorul executiv al furnizorului de echipamente si solutii medicale Medicare Technics, Alin Patrascu.

"Piata va fi marcata anul acesta de amanarea planurilor de extindere a marilor retele de clinici, dar si de un usor avant venit din partea retelelor mici care se vor concentra in principal pe deschiderea de locatii pentru diagnostic imagistic de inalta performanta", a spus Alin Patrascu.

Potrivit datelor prezentate de Medicare si furnizate de auditorul Espicom, este de asteptat ca piata totala de echipamente sa se contracte cu 1%, urmand sa atinga in acest an valoarea de 110 milioane euro. In cadrul acesteia, segmentul privat va ramane la valoarea de 75 milioane de euro, iar cel public va scadea cu circa 5%, la 35 milioane euro.

Referindu-se la numarul de clinici de diagnostic imagistic, Alin Patrascu a precizat ca din punct de vedere al numarului acestora, raportat la numar de locuitori, Romania se situeaza undeva la 40% din media Europei de Vest si 55% din media Europei de Est.

De asemenea, directorul executiv al Medicare Technics a precizat ca dezvoltarea companiei pe viitor este orientata spre proiectele pentru spitale la cheie, insa cele cinci proiecte intrate in discutii au fost amanate pentru sfarsitul anului 2010, inceputul anului 2011.

In alta ordine de idei, Alin Patrascu a declarat ca societatea nu a facut niciun fel de restructurare. "Nu am facut reduceri de personal, iar in momentul de fata avem 44 de angajati, cu doi mai multi fata de anul trecut. De asemenea, nu vom mai face angajari, acest lucru depinde in exclusivitate de evolutia business-ului", a spus Patrascu.

Medicare Technics a inregistrat in primul semestru al anului o cifra de afaceri de peste 3,4 milioane euro, in crestere cu 24% fata de semestrul intai din 2008. Potrivit directorului executiv al companiei, segmentul de imagistica si proiecte medicale la cheie a contribuit cu 69% la valoarea totala a cifrei de afaceri din primul semestru. Segmentul de bloc operator si sterilizare s-a mentinut constant in acest an, contribuind cu 27% la cifra de afaceri.

Pentru anul 2009, Medicare Technics vizeaza obtinerea unei cifre de afaceri de 17 milioane de euro, cu 12% mai mult fata de 2008, cand a inregistrat 15,20 milioane de euro, si cresterea cotei de piata la 15%.

Medicare Technics s-a infiintat in 2005, prin separarea activitatii de distributie echipamente medicale din cadrul Medicare Group. In prezent, compania este structurata pe trei business unit-uri: echipamente de spital, ORL/ Oftalmologie, Imagistica si Unitatea de Management de Proiecte la Cheie de clinici si spitale.
 
Printre partenerii companiei se afla Amsco-Steris Corporation, Integra Lifesience Corporation, Covidien Valleylab, General Electric Healthcare - Core Diagnostic Imaging etc.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: