Hotii din Londra isi spala pacatele punand bani in buzunarele turistilor neatenti

Data publicarii: 20-08-2009 | Diverse

Turistii din Londra stiu ca inainte de a iesi pe strada trebuie sa-si ia toate masurile de siguranta impotriva hotilor de buzunare, prezenti in mai toate zonele de interes turistic. Atat ca, din randul micilor pungasi s-a desprins o categorie cu totul noua, dupa cum scrie Reuters.

Este vorba de o echipa de fosti hoti de buzunare care a abandonat pe jumatate vechile deprinderi. Mai precis, hotii au abandonat jumatatea negativa: in continuare, acestia sunt cu ochii pe gentile si portofelele vizitatorilor neatenti, dar nu pentru a le fura banii, ci pentru a le pune bani in ele.

Initiativa apartine unei firme furnizoare de internet care spune ca doreste sa aduca putina bucurie in vietile oamenilor. Se va derula pana la sfarsitul lunii august in Londra, iar apoi se va extinde in toata tara.

"De fiecare data cand pun bani in buzunarul cuiva ma simt mai putin vinovat pentru faptul ca timp de mai multi ani veniturile mele erau asigurate strict din furat", spune Chris Fitch, fost hot de buzunare. Politia londoneza a fost informata despre acest plan, in urma caruia mai mult de 100.000 lire sterline vor fi strecurate in buzunarele trecatorilor.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: