Bancile economisesc milioane de euro cu angajatii care stau acasa in concedii fara plata

Data publicarii: 20-08-2009 | Finante-Banci

Angajatii Bancpost sau ING au intrat sau urmeaza sa intre in concediu fara plata in acest an, pentru reducerea costurilor cu salariile cu sute de mii de euro sau chiar cu peste 1 mil. euro.

"In conditiile economice actuale, masura concediului fara plata poate fi una atat in folosul companiei, cat si al salariatilor. La nivel de angajat se vor evita disponibilizarile, iar in cazul angajatorilor se vor reduce cheltuielile cu salariile", afirma Mariana Vaida, Payroll Manager in cadrul Business Intelligence Alliance (BIA), companie cu activitati de recrutare si payroll.

Spre exemplu, in cazul Bancpost, a opta banca din piata dupa valoarea activelor detinute la sfarsitul anului trecut, salariatilor bancii li s-a solicitat sa isi ia cinci zile de concediu fara plata pana la sfarsitul anului, afirma surse bancare. Trimiterea in concediu fara plata a celor 3.600 de angajati ai Bancpost ar putea insemna economii anuale de aproape 1,1 mil. euro, ca urmare a faptului ca banca nu va acorda salarii pentru zilele de concediu, potrivit unui calcul al ZF.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: