Reclama video, in revista. CBS si Pepsi fac un pas inainte in industria promovarii

Data publicarii: 21-08-2009 | Media

Imaginati-va ca deschideti revista preferata si din paginile ei va vor vorbi, pe neasteptate, personajele dintr-un film, asa cum, pe vremuri primeati de la prietenii din strainatate o felicitare muzicala. In plus, ii puteti vedea pe acestia miscandu-se si veti urmari, practic, un film, in revista pe care tocmai ati cumparat-o.

Suna a Harry Potter sau Star Trek? Ei bine, cativa dintre cititorii revistei americane Entertainment Weekly vor avea parte de o astfel de experienta cand vor citi numarul de luna viitoare. Si asta pentru ca, intr-un numar limitat de exemplare, cititorii vor gasi un ecran foarte subtire, incorporat in paginile revistei, pe care va rula un spot promotional al televiziunii americane CBS si al firmei Pepsi.

Actiunea face parte dintr-un experiment de marketing, prin care Pepsi si CBS incearca sa ajunga la consumatori, intr-o perioada in care reclama in presa scrisa pierde tot mai mult teren, noteaza Financial Times.

Tehnologia necesara a fost dezvoltata de compania americana Americhip, costurile pentru producerea reclamei si implementarea campaniei fiind mult mai ridicate decat pentru un simplu print de presa. Astfel, la 100.000 de exemplare produse, costul pentru o reclama va ajunge la cativa dolari, in timp ce pentru un print costul este numai 9-10 centi.

Cele doua companii spera insa ca impactul campaniei va fi inde-ajuns de mare, pentru a justifica aceste costuri ridicate.

Antena3

Ultimele stiri pe BankNews.ro: