Traian Basescu: redresarea economica a tarii, nu mai devreme de doi ani

Data publicarii: 21-08-2009 | Actualitate

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Botosani, ca redresarea economica a Romaniei nu se va produce mai devreme de doi ani, iar iesirea din actuala criza se va produce doar la sase luni dupa ce marile puteri economice mondiale vor depasi la randul lor acest moment dificil.

'Sunt optimist. Romania va iesi din criza. Lectia pe care am primit-o cu ocazia acestei crize trebuie sa ne fie suficienta. Solutii de iesire din criza sunt, si sunt legate de vointa politica, dar Romania nu poate iesi singura din criza. Ea nu are una dintre marele economii ale lumii. Ea va iesi din criza la sase luni dupa ce piata americana, piata germana vor iesi din criza si isi reiau cresterea economica reala', a afirmat Basescu, care a subliniat ca 'nu am intrat in criza din cauza realitatilor din Romania, dar suportam efectele crizei din tarile care au intrat in criza'.

Seful statului a subliniat, la intalnirea cu autoritatile administratiei publice locale din Botosani, ca 'Romania a gresit in politica de crestere economica prin stimularea excesiva a consumului, nu prin bani produsi de noi, ci imprumutati, fie de la banci, fie prin imprumuturi extreme' si a apreciat ca salvarea economica a tarii este dezvoltarea investitiilor durabile.

Traian Basescu efectueaza vineri o vizita in judetul Botosani, in localitatile Baranca-Hudesti si Radauti Prut care au fost afectate de inundatiile din vara anului trecut.

AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: