BNR pune in circulatie un set de monetarie si o medalie de argint cu anul de emisiune 2009

Data publicarii: 24-08-2009 | Finante-Banci

Banca Nationala a Romaniei (BNR) pune de miercuri in circulatie, in scop numismatic, un set de monetarie cu anul de emisiune 2009, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Setul de monetarie contine monedele romanesti aflate in circulatie, cu valorile nominale de 1 ban, 5 bani, 10 bani si 50 bani, precum si o medalie de argint, dedicata aniversarii Anului International al Astronomiei.

Caracteristicile medaliei din argint sunt urmatoarele: forma: rotunda; diametru: 28 mm; metal: argint; greutate: 15,5 grame; calitate: proof; margine: neteda.

Aversul medaliei prezinta emblema oficiala a Anului International al Astronomiei si inscriptia circulara "ANUL INTERNATIONAL AL ASTRONOMIEI ROMANIA 2009".

Reversul medaliei prezinta in centru, o compozitie grafica ce cuprinde: cupola Observatorului Astronomic al Academiei Romane din Bucuresti, luneta lui Galileo Galilei, portretul acestuia si planetele Sistemului Solar; la exterior, in arc de cerc, inscriptia "DESCOPERA SINGUR UNIVERSUL".

Atat medalia, cat si monedele care alcatuiesc setul sunt realizate in conditii de calitate proof.

Setul va fi prezentat sub forma de pliant, introdus intr-un etu, piesele componente fiind incastrate in locasuri speciale.

Tirajul aprobat al emisiunii este de 1.000 de exemplare.

Pretul de vanzare, exclusiv TVA, este de 110,00 lei/set.

Lansarea in circuitul numismatic, a setului de monetarie cu anul de emisiune 2009, se realizeaza prin sucursalele Bucuresti, Cluj, Iasi, si Timis ale Bancii Nationale a Romaniei.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: