Firma japoneza SIM-Drive vrea sa produca o masina electrica de 12.000 euro pana in 2013

Data publicarii: 24-08-2009 | Auto

Firma japoneza SIM-Drive, infiintata in urma cu patru zile de un specialist in masini electrice, si-a propus sa foloseasca o tehnologie noua care sa-i permita realizarea pana in 2013 a unui autoturism electric cu o autonomie de 300 km si care sa coste mai putin de 12.000 euro, relateaza AFP.

Compania va pune la dispozitia constructorilor de automobile, echipamente si a fabricantilor de motoare tehnologiile si cunostintele de care dispune, solicitand, in schimb, experienta acestora industriala si o contributie financiara pentru producerea de masini electrice.

"Este vorba de un model de dezvoltare deschis si bazat pe cooperare. Sunt sigur ca, gratie tehnologie pe care am pus-o la punct, va fi posibil sa realizam o masina care, produsa in serie, va costa mai putin de 12.000 euro", a explicat seful firmei SIM-Drive, Hiroshi Shimizu.

El a adaugat, insa, ca in acest pret nu a fost inclusa bateria, care va fi achitata separat in mai multe etape, asa cum se practica in prezent cand se face plinul cu carburant al unui automobil.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: