La serviciu, bunul simt valoreaza cu 6% mai putin decat agresivitatea

Data publicarii: 25-08-2009 | HR/Cariere

Agresivitatea pare sa fie noua virtute la locul de munca daca ar fi sa dam crezare unui  studiu recent efectuat de cercetatorii britanici de la Institutul pentru Studii Sociale si Economice din cadrul Universitatii Essex.

Dr. Cheti Nicoletti si Dr. Alita Nandi au folosit ca grup de analiza aproape 3.000 barbati cu varste intre 24 si 64 de ani, angajati ai unor firme din Marea Britanie. Acestia au fost divizati in cinci tipuri de personalitate, in functie de deschiderea spre noi experiente, constiinciozitatea, nivelul de extrovertire, caracterul agreabil si gradul de nervozitate.

Cei doi cercetatori au demonstrat ca persoanele dovedite amabile si cu bun simt castiga cu aproximativ 6% mai putin decat cei agresivi si extrovertiti, ceea ce duce la o diferenta de 1.500 lire sterline pe an.

Un procent asemanator au inregistrat cei cu un mare grad de nervozitate. In schimb, extrovertitii si persoanele dispuse sa incerce experiente noi castiga cu 9% mai mult decat angajatii mai conservatori, ceea ce inseamna o diferenta de 2.163 lire sterline pe an.

"Rezultatele arata clar ca amabilitatea si nervozitatea sunt penalizate la locul de munca, in vreme ce extrovertitii sunt rasplatiti. Cu toate acestea, persoanele agreabile sunt mult mai usor acceptate social, ceea ce duce la o crestere a retelelor de prieteni si, in final, la o mai buna sanatate mentala", conchide Nicoletti.

George Trifu

Ultimele stiri pe BankNews.ro: