Compania aeriana EasyJet a cerut unei cliente prea grase sa cumpere doua bilete

Data publicarii: 25-08-2009 | Diverse

Compania aeriana low cost EasyJet a fost data in judecata de o femeie, dupa ce aceasta a fost refuzata la imbarcare pentru ca era prea grasa.

Personalul de la punctul de imbarcare pentru zborul de la Bari la Roma a urcat-o pe aceasta pe cantar, iar apoi i-a spus ca trebuie sa aiba doua bilete pentru a putea calatori.

"Ne pare rau, dar sunteti prea grasa, iar daca doriti sa zburati cu aceasta cursa, trebuie sa cumparati doua bilete", i-a spus tanara de la check-in femeii.

Anna Delluci, de 55 de ani - care cantareste 100 de kilograme - a renuntat la zbor, iar acum da in judecata compania pentru umilinta la care a supus-o.

Oficialii EasyJet si-au cerut scuze public pentru situatia creata.

Thomas Meister, directorul de comunicare al companiei, a spus: "A fost o greseala de neiertat. Vom face o ancheta pentru a stabili ce s-a intamplat. Compania noastra nu are reguli speciale asupra greutatii pasagerilor".

"Avem doar o regula asupra spatiului minim dintre scaune - de 43 de centimetri - si le cerem clientilor sa cumpere doua bilete daca stiu ca nu pot zbura in conditii comfortabile (...) Dar nu ii intrebam ce greutate au, cu atat mai putin sa ii  cantarim in fata celorlalti pasageri", a adaugat Meister.

Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: