Primariile care nu si-au platit facturile la utilitati vor primi bani la rectificare

Data publicarii: 27-08-2009 | Actualitate

Premierul Emil Boc a declarat miercuri, la finalul sedintei de Guvern, ca aproximativ 120 de milioane de lei vor fi prevazute la rectificare pentru plata facturilor la utilitati de catre acele primarii care, din cauza crizei economice, nu au reusit sa stranga bani suficienti la bugetul local.

Boc a spus ca, la rectificare, vor fi transferate catre autoritatile locale in jur de 120 de milioane de lei pentru "acele primarii care au probleme cu plata facturilor la utilitati datorate, aceste probleme, de conditiile crizei economice, adica nu au avut incasari la buget astfel incat sa-si poata acoperi cheltuielile elementare de functionare".

Suma finala va fi stabilita sambata la sedinta extraordinara de Guvern.

Totodata, premierul a spus ca vor fi alocate, tot pentru bugetele locale, 110 milioane de lei pentru plata facturilor catre CET-uri. "Adica acel sprijin pentru a putea usura factura la energia termica pe care o plateste cetateanul, din perspectiva cheltuielilor pe care le are cu energia termica", a explicat Boc.

Guvernul a analizat miercuri, in prima lectura, proiectul de ordonanta privind rectificarea bugetara, a doua din acest an.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: