Patronatele ar accepta majorarea salariului minim la 650 lei anul viitor

Data publicarii: 28-08-2009 | Actualitate

Majorarea salariului minim pe economie la 705 lei de la 1 ianuarie 2010 nu este sustenabila, in conditiile in care Romanioa inregistreaza scadere economica, insa patronatele ar accepta un salariu minim de 650 de lei, a declarat presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci.

El a subliniat ca economia Romaniei este una in criza si nu mai exista "o crestere a productivitatii muncii de 8-10% ca in anii precedenti".

"Am accepta un salariu minim de 650 de lei, in conditiile in care deja sunt domenii unde s-a negociat salariul minim la nivel de ramura la 650 de lei. Deja in chimie se plateste de o luna un salariu minim de 650 de lei", a afirmat Coraci.

Presedintele patronatului UGIR 1903 a apreciat ca proiectul Legii unitare de salarizare este bun, nivelul coeficientilor fiind apropiat de modelele unor tari din vestul Europei, precum Germania si Franta.

Marti, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, a afirmat ca patronatele cer introducerea unui nou principiu in legea unitara, alaturi de cele sapte deja existente, care sa prevada clar corelarea cresterilor salariale cu productivitatea muncii.

"Daca se fac majorari salariale fara a se tine cont de productivitate, va rezulta cresterea inflatiei. Noi nu suntem de acord cu majorarea salariului minim pe economie la 705 lei in 2010", declara Nicolescu.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: