Bancile, cele mai reticiente institutii la angajarea persoanelor cu probleme psihice

Data publicarii: 28-08-2009 | HR/Cariere

Angajatorii din domeniul bancar sunt cei mai circumspecti cand vine vorba de angajarea unor persoane a caror istorie medicala include forme acute sau cronice de boli psihice, se arata in raportul "Time to Change" intocmit de mai multe institutii britanice.

In urma chestionarii angajatorilor din principalele sectoare economice a reiesit ca cei care au fost nevoiti sa faca o vizita la psiholog sau psihiatru isi reduc semnificativ sansele de a-si gasi un loc de munca, indiferent de experienta si rezultatele anterioare.

Conform cercetarii, bancile sunt cel mai putin dispuse sa ia in considerare aplicatii venite de la candidati cu astfel de probleme, indiferent ca este vorba de depresie sau alte forme tratabile de afectiuni mentale.

Analistii studiului spun ca e un cerc vicios: recesiunea da nastere la tot mai multe cazuri de depresie, mai cu seama in randul angajatilor din sectoarele financiare, iar reangajarea lor este mult ingreunata de diagnosticul pus. Raportul prezinta cazul unui functionar bancar nevoit sa renunte o perioada la serviciu pentru a trata o depresie, care a trimis peste 150 de CV-uri pana sa-si gaseasca un nou job.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: