Autoritatile franceze au interzis instalarea antenelor GSM pe un bloc din Paris

Data publicarii: 31-08-2009 | IT&C

Premiera la Paris. Autoritatile au interzis montarea unei antene releu pe o cladire din capitala Frantei. Asta dupa ce Jean-Claude Puybaret, in varsta de 71 de ani, a dat in judecata compania Orange, arata Le Parisien. Batranul se temea ca antena GSM i-ar fi putut afecta sanatatea. Cererea omului a fost solutionata la data de 11 august. Tribunalul din Creteil (Val-de-Marne) a dispus interzicerea instalarii unei antene GSM pe cladirea in care locuieste batranul.

"Am aflat ca Orange intentiona sa monteze o antena GSM pe blocul meu. Antena ar fi trebuit sa fie montata la 15 metri de patul meu. Mi-era teama ca-mi va provoca migrene, tulburari de somn...Nu vroiam sa-mi asum riscul", a declarat omul.

Pierderea procesului a fost o lovitura grea pentru Orange pentru ca hotatarea judecatoreasca a stabilit un precedent. Tot mai multi francezi intentioneaza sa dea in judecata companiile de telefonie mobila in cazul in care vor sa instaleze antene pe imobilele lor.

In Romania, exista peste 30.000 de antene releu care sunt amplasate pe blocuri de locuinte sau cladiri publice. In cele mai multe dintre cazuri, romanii accepta instalarea antenelor GSM pentru banii oferiti pentru inchirierierea amplasamentelor.

Antena3