Pepsi a finalizat faza I de constructie a fabricii din Dragomiresti ,cu o investitie de 85 mil.dolari

Data publicarii: 01-09-2009 | Afaceri

PepsiAmericas, una dintre cele mai importante companii producatoare de bauturi racoritoare la nivel mondial, a finalizat prima etapa de constructie a fabricii de la Dragomiresti pentru care a alocat suma de 85 milioane dolari, unitate ce urmeaza a fi terminata pana in anul 2011.

"In prezent, unitatea de productie din Dragomiresti este cea de-a doua ca marime din Europa a companiei, insa, dupa finalizarea ultimei etape a constructiei, va fi prima ca marime", a declarat marti presedintele PepsiAmericas Romania, Mike Holmes.

Constructia pentru unitatea de la Dragomiresti a inceput in urma cu 12 luni.

Potrivit acestuia, faza intai a fabricii acopera 30.000 de metri patrati si include o linie de productie aseptica, cu o capacitate de 15 milioane de baxuri anual.

"Dupa terminarea constructiei acestei fabrici, capacitatea de productie va fi de 65 de milioane de baxuri anual", a mai spus Mike Holmes.

De asemenea, in prezent, unitatea de la Dragomiresti are circa 70 de angajati, insa numarul acestora va ajunge la 300 dupa terminarea constructiei.

PepsiAmericas Romania va mai aloca 65 milioane dolari, pana la inceputul anului 2011, pentru finalizarea unitatii de productie de la Dragomiresti din judetul Ilfov.

PepsiAmericas a finalizat in luna mai a acestui an o investitie de aproximativ 10 milioane de dolari pentru modernizarea si marirea capacitatii liniei de productie pentru apa minerala Roua Muntilor din fabrica de la Covasna.

In prezent, PepsiAmericas Romania detine doua unitati de productie in Covasna, unde se imbuteliaza apa comercializata de companie, si in Bucuresti.

Compania PepsiAmericas a preluat in 2007 Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul autorizat si distribuitor al marcilor Pepsi, Pepsi Max, Pepsi Light, Mountain Dew, Mirinda, 7up, Prigat, Lipton Ice Tea, Gatorade si Roua Muntilor pentru Romania si Republica Moldova.

Principalele companii de pe piata autohtona a bauturilor racoritoare sunt PepsiAmericas, Coca-Cola, European Drinks si Romaqua.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: