Intesa Sanpaolo Bank a lansat un depozit garantat integral de grupul italian, indiferent de suma

Data publicarii: 01-09-2009 | Finante-Banci

Intesa Sanpaolo Bank Romania a lansat un depozit cu dubla garantare a economiilor, atat in limita legala de 50.000 de euro, de catre Fondul de Garantare, cat si integral de catre grupul italian, indiferent de suma economisita, a anuntat marti banca.

Depozitul la termen are scadenta la 12 luni (1 octombrie 2010 ) si va putea fi constituit doar in luna septembrie a acestui an.

"Prin acest depozit, economiile beneficiaza practic de o dubla garantare, atat prin Fondul de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar, in limita a 50.000 de euro, cat si integral, direct de catre grupul Intesa Sanpaolo, indiferent de suma depusa", se mai precizeaza in comunicatul bancii.

Dobanda anuala pentru acest tip de depozit este fixa, de 9% pentru lei, respectiv 4% pentru euro.

Suma minima care poate fi economisita este de 1.000 lei, respectiv 1.000 de euro, iar acest tip de depozit poate fi constituit doar din sume nou depuse si care nu provin din lichidari ale altor conturilor existente, deschise la Intesa Sanpaolo Bank.

Depozitul este parte a unui proiect global de incurajare a economisirii, fiind lansat simultan in toate tarile in care grupul italian Intesa Sanpaolo este prezent.

"Intesa Sanpaolo este in prezent unul dintre cele mai solide grupuri financiare din lume, cu un grad de lichiditate ridicat, iar volumul economiilor incredintate de clientii nostri, in valoare de 1.000 miliarde euro, este mai mare decat al creditelor acordate. Intesa Sanpaolo Uno este un produs inovator care raspunde situatiei actuale din toate pietele in care grupul a investit, inclusiv Romania", a spus directorul general adjunct al bancii, Riccardo Parasporo.

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului Intesa Sanpaolo, lider in Italia si cu o prezenta internationala semnificativa, cu accent pe Europa Centrala si de Est, precum si Bazinul Mediteranean.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: