Aeroportul Baneasa confirma ca toate zborurile SkyEurope au fost anulate pe o perioada nelimitata

Data publicarii: Astazi, 02-09-2009 | Actualitate

Toate cursele operate de compania low-cost slovaca SkyEurope de pe aeroportul Baneasa au fost anulate "pe o perioada nelimitata", au declarat reprezentantii aeroportului international Aurel Vlaicu.

"Luni seara, reprezentantii SkyEurope ne-au informat ca toate zborurile companiei sunt anulate pe o perioada nelimitata. SkyEurope opera de pe aeroportul Baneasa pana in 14 curse saptamanal", au spus reprezentantii aeroportului Baneasa.

Reprezentantii SkyEurope din Romania nu au putut fi contactati pana la ora transmiterii acestei stiri.

SkyEurope a decis luni seara sa-si anuleze toate zborurile, cele mai multe dintre acestea fiind cu plecare din Bratislava, Praga si Paris, relateaza AFP. Intr-un comunicat, SkyEurope a indicat ca, din aceasta cauza, mai multe mii de pasageri au fost blocati pe diferite aeroporturi europene.

Creata in 2001, SkyEurope a intrat in insolventa in luna iunie, in urma unor importante dificultati financiare. Zborurile operate de compania slovaca fusesera deja perturbate la Paris-Orly si Bucuresti. Din Viena, SkyEurope deservea si aeroporturile din Amsterdam, Bruxelles, Barcelona, Lisabona, Napoli, Atena si Bucuresti.

In 2008, SkyEurope a transportat 3,76 milioane pasageri si a avut o cifra de afaceri de 260,9 milioane euro. Pierderea neta a companiei s-a cifrat la aproape 60 milioane euro, iar datoriile insumau 176,8 milioane euro. In primul trimestru din 2009, numarul pasagerilor transportati a coborat la 1,25 milioane, fapt ce a determinat SkyEurope sa-si diminueze capacitatile de transport de la 14 la 7 avioane.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: