Juncker sustine propunerea Frantei, de limitare a bonusurilor bancare la nivel international

Data publicarii: Astazi, 02-09-2009 | International

Jean-Claude Juncker, liderul forumului ministrilor de finante din zona euro, a anuntat miercuri ca sustine propunerea formulata de Franta in legatura cu o limitare internationala a bonusurilor bancare inaintea summitului mondial al grupului G20 de la sfarsitul lunii, relateaza AFP.

"Voi sprijini propunerile formulate de Franta" in cadrul summitului G20 din 24-25 septembrie, ce va avea loc la Pittsburgh, in Statele Unite, a declarat Juncker.

Presedintele francez Nicolas Sarkozy si-a anuntat saptamana trecuta intentia de a propune partenerilor din cadrul G20 o limitare a bonusurilor bancare la nivel international, dupa ce a anuntat in Franta o serie de masuri acceptate de banci pentru limiotarea primelor pe care le acorda traderilor.

Numerosi sefi de banci estimeaza ca limitarea platilor numai la nivel national in Franta ar fi ineficienta daca nu este aplicata si in celelalte mari economii.

Propunerea Frantei este sustinuta deja de Germania si de Comisia Europeana, insa Marea Britanie, care gestioneaza principala piata financiara din Europa, si Statele Unite sunt mai rezervate.

Ministrii europeni de finante s-au reunit miercuri la Bruxelles pentru a incerca sa gaseasca o pozitie comuna inainte de summitul G20, unde se vor discuta noi masuri de calmare a pietelor financiare si de redresare a economiei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: