CSA a oprit temporar activitatea unui broker pentru nedecontarea primelor catre asiguratori

Data publicarii: Astazi, 03-09-2009 | Finante-Banci

Arbitrul asigurarilor a interzis temporar activitatea brokerului de asigurare Eli, pentru nedecontarea primelor catre asiguratori, in conditiile in care intermediarii de asigurari sunt obligati sa depuna la asiguratori sumele incasate drept prime de asigurare, a anuntat CSA.

Societatea nu a depus la mai multi asiguratori primele de asigurare pe care le-a incasat din vanzarea in numele acestora a politelor de asigurare, aceasta reprezentand una dintre cele mai importante deficiente constatate de catre echipa de control, se arata in comunicatul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Arbitrul asigurarilor atrage astfel atentia ca intermediarii de asigurari au obligatia legala sa depuna la asiguratori sumele incasate cu titlu de prime de asigurare.

Avand in vedere ca nerespectarea acestei obligatii constituie contraventie, sanctiunile pot ajunge chiar pana la retragerea autorizatiei de functionare, se mai arata in comunicat.

CSA a mai avertizat ca va acorda o atentie deosebita procesului de decontare a primelor de catre intermediari catre asiguratori.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: